Skip to main content

Grupinės ir asmeninės
kikbokso treniruotės

  • Vaikams, paaugliams ir suaugusiems

  • Berniukams ir mergaitėms, vyrams ir moterims

Kodėl kikboksas?

Kiek kartų esate pasižadėjęs pradėti sportuoti, vėliau atidėliojote, o galiausiai taip ir nepradėjote? Taip nutinka daugeliui, nors apie sporto naudą žinome visi. Galbūt sporto salės su gausybę treniruoklių, primenančių kankinimo prietaisus, ne jums? Žinome, kad malonu, kai kūną užplūsta endorfinai, su kiekvienu smūgiu jaučiatės vis stipresnis, kvėpuojate pilnais plaučiais, bet kodėl sunku prisiversti sportuoti? Didelė tikimybė, kad dar neatradote savo sporto šakos.

Norintiems išbandyti kažką naujo, siūlome patį universaliausią sportą visame pasaulyje – kikboksą. Kikboksas – kovos meno rūšis, kai du sportininkai, mūvintys bokso pirštinėmis, smūgiuoja rankomis ir kojomis. Galbūt pagalvojote, kad tai – tik stipriems, testosterono pripildytiems vyrams? Galime nuraminti, kad yra įvairių kikbokso rūšių ir kiekvienas ras tai, kas tiks būtent jam. Net jei manote, kad negalėsite smūgiuoti priešininkui, galite rinktis bekontaktį ar kardio kikboksą, kur teks spardyti svorių krepšius.

Nors kikbokso istorija prasidėjo tik dvidešimtojo amžiaus pabaigoje, tačiau jo ištakų galime aptikti kitose kovinėse sporto šakose, tokiose kaip boksas ir karatė. Jau senovės Egipte buvo žinoma apie boksą, o karatė principai išgryninti Japonijoje. Šiandien profesionalų ir žvaigždžių pripažintas kovos menas išgyvena aukso amžių.

Kikbokso treniruotės metu dirba kiekvienas raumuo, todėl jums nereiks jokių papildomų pratimų ar užsiėmimų. Tiesiog mėgausitės tuo, kaip juda kiekvienas kūno centimetras. Smūgiavimas mažina streso lygį, padeda kovoti su depresija ir nerimu.

Kikbokso treniruotės metu sudeginsite nežmoniškai daug kalorijų, todėl tai idealus sportas, jei norite numesti svorio. Skirkite 30 ar 60 minučių kikboksui tris kartus per savaitę ir netrukus pajusite ne tik akivaizdų sveikatos pagerėjimą, bet ir pagerėjusią nuotaiką bei energijos antplūdį.

Kikboksas ypatingai tinka vaikams ir paaugliams. Treniruočių metu gerėja laikysena, išmokstama disciplinos. Kikboksas lavina reakciją, didina pasitikėjimą savimi bei išmoko savigynos įgūdžių.

Esate vyresnio amžiaus? Kikboksas tikrai tiks ir jums, nes tai viena efektyviausių kardio treniruočių, kurios metu nepaprastai efektyviai stiprinama širdis ir kraujagyslės.

Ar tai nėra pakankamai rimta priežastis pabandyti? Žemiau pateikiame 7 svarbiausius kikbokso privalumus, bet verčiau siūlome patirti viską patiems. Ar esate pasiryžę priimti save sveikesnį ir stipresnį?

7 svarbiausi kikbokso privalumai

  • Sudeginsite kalorijas ir numesite svorio

    Per valandą kikbokso treniruotės galite sudeginti net iki 800 kalorijų! Greitai ir efektyviai numesite svorio, greičiau sulauksite kūno pokyčių: padidinsite raumenų masę ir atitinkamai sumažinsite kūno riebalų procentą.

  • Pagerinsite koordinaciją ir pusiausvyrą

    Per valandą kikbokso treniruotės galite sudeginti net iki 800 kalorijų! Greitai ir efektyviai numesite svorio, greičiau sulauksite kūno pokyčių: padidinsite raumenų masę ir atitinkamai sumažinsite kūno riebalų procentą.

  • Sustiprinsite širdį ir kraujagysles

    Nustatyta, kad intensyvios treniruotės padeda veiksmingos kovojant su širdies ir kraujagyslių ligomis. Treniruotės metu gaunama didelis kiekis deguonies – palaima širdžiai.

  • Išauginsite pasitikėjimą savimi

    Kikbokso pratimai padeda pakelti pasitikėjimo savimi lygį. Tyrimai rodo, kad paaugliai, kurie užsiima kikboksu, labiau pasitiki savimi.

  • Tapsite labiau disciplinuoti

    Kaip ir kiti kovos menai, kikboksas moko disciplinos. Norint taisyklingai atlikti judesius, reikia ryžto ir nuolatinio darbo.

  • Išsivaduosite nuo kasdieninės rutinos

    Treniruotis – smagu! Dauguma kardio treniruočių labai greit nusibosta, nes kartojami tie patys pratimai, prie kurių kūnas greit pripranta. Kikboksas puikus būdas pakeisti nusistovėjusią rutiną. O be to, yra daug kikbokso treniruočių rūšių, tad rinktis visada bus iš ko.

  • Sumažinsite stresą ir pagerinsite miegą

    Kikboksas labai efektyviai sumažina stresą – jūsų kūną net praėjus kelioms valandoms po treniruotės vis dar bus užplūdę endorfinai. Lankantys kikbokso treniruotes taip pat gali pasigirti pagerėjusia miego kokybe.